Immungyengítő szedése mellett szedhető-e vitamin?

Tisztelt Dr Nő/ Úr! Rheumatoid arthritisem van, amelyre a legkisebb hatóanyagú metoject injekciót és heti 3 szem folsavat szedek. Az értékeim megfelelőek, fájdalmaim sincsenek. Érdeklődni szeretnék, hogy szedhetek-e ennek ellenére olyan vitamint, amely tartalmaz B vitamint (1.5, 1.7mg) , illetve folsavat is (200 µg)? Ugyanis úgy tudom, hogy a folsavat is csak korlátozott mennyiségben szabad szedni az injekció miatt. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza reumatoid artritisz témában

Kedves Kérdező!

B vitamint nyugodtan szedhet. A fólsav nagyobb adagjai az újabb kutatási eredmények szerint valóban csökkentik a methotrexát hatékonyságát, ezért nem ajánljuk az RA-ban szenvedőknek nagyobb adag szedését. Ha mégis szeretné szedni ezt a tablettát, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy neki mi a véleménye.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. szeptember 02., 14:53; Megválaszolva: 2014. szeptember 03., 10:02
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Biológiai terápia
Üdvözlöm! 2015 március óta küzdök a betegségemmel (RA) . A gond annyi lenne, hogy most vették el a medrolt, de a bázisterápiás szert folytatnom...
reumatoid arthritis
Kedves Puskás Réka Köszönöm válaszát, ma vettek újra labort immunnal együtt, de egy áprilisi leletemben az R0-52 +++ pozitív volt de semmi de semmi...
Immunológus
25 éve vagyok RA beteg! Minden gyógyszeren ami a betegségemhez szükséges túl vagyok! Jelenleg biológiai terápiába részesülök (ENBREL) azóta...
reumatoid artitisz
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy az artitisz kezeléséhez feltétlenül kell e a szteroid? Nekem volt candida fertőzésem és 3 évig...