Terhesség válalás

Tisztelt DR-nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy idén májusban volt egy terhesség megszakításom (23 hetes magzat) súlyos szívfejlődési rendellensége volt a babának. Küldtek vizsgálatokra és kiderült hogy az anti SSa >100, ANA 1: 2560 poz granuláris. Klinikai tüneteim nincsenek. Jelenleg a Delagil tbl. szedek 1x1 és a D3 it. 1x1 tbl. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a betegséggel mikor tudunk gyermeket válalni, és a terhesség alatt is kell e szednem a gyógyszert?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza SLE témában

Kedves Kérdező!

Delagil tabletta szedése mellett nem ajánlott a terhesség. Az autoimmun betegségek kezelése kényes kérdés, különösen, ha gyermeket szeretne a beteg. Mindenképpen kezelőorvosával kell ezt a kérdést megbeszélnie. Sajnos, a leírt adatok alapján nem lehet megmondani, hogy milyen betegsége van. Amennyiben nincs semmilyen tünete, esetleg engedik majd elhagyni a Delagilt és azt, hogy ismét várandós lehessen.Ha nincs tisztában azzal, hogy mi a betegsége és miért is kell gyógyszert szednie, javaslom, hogy artritisz centrumot keressen fel és ott kérjen tanácsot ezzel foglalkozó szakembertől.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. augusztus 27., 11:38; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 14:09
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
bizonytalanság
Tisztelt Doktornő! kb.10 éve kezdődtek panaszaim, ekzémás jellegű bőrtünetek. Akkor szövettan SLE igazolt, de a vérvétel ezt nem támasztotta...
SLE nephropathia WHO IV/B
31 éves férfi 2013 12.02-án diagnosztizált SLE ACR kritériumok alapján 11/6 Kezelések: ARB-t indítottak Iv.methylprednisolon 1 hétig 80mg utána...
SLE Betegség
Tisztelt Doktornő! 2013.01.18-án diagnosztizálták nálam a z SLE betegséget, szeretném megkérdezni, hogy okozhatta-e a betegséget az a körülmény...
SLE-terhesség
Kedves Szakértő! SLE betegséget állapítottak meg nálam 2011. augusztusban, de valószínűleg már egy évvel korábban kezdődött (csak akkor még...
SLE vagy LYME kór
Tisztelt Dr. Szántó Antónia! A véleményét szeretném kérni az alábbi helyzettel kapcsolatban. 1989-ben 8 éves koromban hirtelen teljesen...