bizonytalanság

Tisztelt Doktornő! kb.10 éve kezdődtek panaszaim, ekzémás jellegű bőrtünetek. Akkor szövettan SLE igazolt, de a vérvétel ezt nem támasztotta alá s, én nem foglalkoztam ezzel többet.Bőrtüneteim hol jobbak hol rosszabbak, orvos által felírt krémmel uralhatók. Azóta volt már laborom amely autóimmun pajzsmirigy gyulladást igazolt, de SLE nem.Jelenleg új tünet ujjaimon jelentkező deformitás., az lenne a kérdésem, ha a labor nem támasztja alá attól még lehetek SLS vagy téves volt a szövettan? Köszönöm válaszát.Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza SLE témában

Kedves Kérdező!

Mivel az SLE lefolyása nagyon változó lehet, sokáig teljes tünetmentességgel járhat, azt gondolom, hogy nem a szövettan hibássága a valószínűbb. Viszont a nem aktív SLE-vel teendő nincs. Ha laborban nincs aktivitási jel és egyébként minden szerve rendben van, továbbra is a nem teljesen alátámasztott, bizonytalan SLE betegség áll fönn. Teljes biztonsággal csak akkor lehet ezt a diagnózist kimondani, ha a nemzetközileg elfogadott kritériumrendszernek megfelel. Erre kérdezzen rá kezelőorvosánál, ha aggódik, hogy most végül is SLE-s vagy nem.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. január 26., 16:29; Megválaszolva: 2015. január 30., 14:33
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás