• Bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Tóth Tímea vagyok, 22 éves, SLE-s beteg. Gondolom nem emlékszik rám ,de mi már találkoztunk a Debreceni Bőrgyógyászati klinikán, most nyáron is amikor vizsgálatra mentem és a Doktor Úr áthívta magát , hogy megnézze a bőrőm és kb 2 évvel ezelőtt feküdtem a klinikán. Akkor gyógyszer allergia okozta bőrtüneteim voltak, az egész testem sebes volt, úgy mond leégett. Steroiddal kezeltek belsőleg és külsőleg is. Azóta a testem nagy részét hatalmas striák borítják. A bőröm teljesen elvékonyodott, nagyon érzékeny,egyes részeken sorvad.Úgy mond "papír bőrnek" mondták. Problémám az lenne, hogy a bőr alatt a kötőszövet nagy csomókba összeállt,becsomósodott és ezeken a helyeken (de máshol is észre vettem már) kis hólyagok vannak a bőr alatt.Többsége nem emelkedik ki a bőr felszinére,csak a bőr alatt látom illetve érzem, hogy gennyes.Néha egy-egy ki is fakad, kisebesedik. Azt szeretném megtudni, hogy mivel kezelhetném? Kaptam a csomósodásra egy " Ung. alumen. " nevezetű kenőcsöt, ami azt hiszem gyulladás csökkentő, az jó lenne rá? Illetve ezt a krémet rá kenhetem olyan helyre ahol seb van? Esetleg tud mondani valamilyen kenőcsöt amit kipróbálhatnék? Vagy ezzel a problémával sürgősen forduljak orvoshoz? Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy gond e ha rá segítek ezeknek a hólyagoknak a kifakadásában? Válaszát előre is köszönöm! Tímea

        Dr. Bodnár Edina válasza a SLE témában

        Sajnos a striákra hatékony terápia nincs, az Ung. alum. acet. tart. kenőcs jó lehet, nyugodtan használja. A sebekre az Ung.ad vulnera kenőcsöt javaslom. A kis hólyagokhoz ne nyúljon, ne szúrja ki, mert befertőződnek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 29., 22:34; Megválaszolva: 2010. december 31., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés