Imuran hatása a spermiumokra

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, férjemmel hamarosan szeretnénk még egy gyereket. Férjem krónikus betegségére a rendszeresen szedett Pentasa és Budenofalk mellett néhány hétig Imurant is szedett tavasszal. Eltérő véleményeket, javaslatokat hallottunk azzal kapcsolatban, hogy az Imuran abbahagyása után mennyi idő múlva biztonságos a gyereknemzés. Volt orvos, aki 6 hetet mondott, volt, aki úgy vélte, igazából mindegy, mert ha károsodott a hímivarsejt, akkor úgysem ér célba, volt, aki 3 hónapot javasolt...férjem úgy véli, 3 hónap biztos bőven elég, én viszont olvastam, hogy a hímivarsejtek érési időtartama kb. 3 hónap, és az is több hétbe telik, amíg a gyógyszer kiürül a szervezetből. Tud-e nekünk információval segíteni ezzel kapcsolatban? Vajon mennyi az az időtartam, ami után már biztosan nem kockáztatjuk leendő gyermekünk egészségét? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza autoimmun betegség témában

Tisztelt Kérdező,

azért nem hall egységes véleményt, mert nincs ilyen. Tényadatok pedig egyáltalán nincsenek, mert - etikai okokból - ilyen irányú kutatást nem végeztek. Én azt gondolom, hogy három hónapnyi kihagyás után már nyugodtan próbálkozhatnak. Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. július 17., 14:05; Megválaszolva: 2012. július 20., 15:47
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás