Asztma gyógyszer mellékhatásai

Tisztelt Dr Nő/Úr!

Fél éve asztmát diagnosztizáltak nálam, előszőr Seretide 50/500 írtak fel. javult az állapotom, de sajnos fél év után előjöttek a mellékhatásai:bőrkiütések, szembelnyomás emelkedése, cukor emelkedése, kerek arc. így másik gyógyszert írt fel: Singluair 10 reggel 1, Atimos spray 2*1. éjszakánként sós levegő készüléket használok.

a mostani légzésfunkció eredménye: FVC:2.69, (56%), FEV:1:2.3(50%), FEV1/FVC:92%

viszont jelentős váladék képződéssel vannak problémáim, "krákognom" kell állandóan, mert nagyon zavar, hogy a torkomon van. a családról nem is beszélve, már teljessen ki vannak, az állandó "zenés"műsoraimtól,   mit tudna ez ügyben ajánlani mit tegyek.

mert nagyon zavar engem, és családomat.

Köszönettel:Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

Kedves Ferenc! Az asthma kezelése jelenleg sem könnyű, ha valaki megkapja a loegmodernebb gyógyszeres kezelést, akkor emellett törekedni kell a környezeti tényezők, a lakás-és munkahelyi körülmények javítására. Olyan anyagokat kell kiküszöbölni, amelyek jobban hajlamosítanak rohamok kialakulására. Lakásában fontos, hogy kiiktassa padlószőnyeg, tapéta jelenlétét, olyan épületben éljen, ahol penész nem fordulhat elő, ágyneműje ne tolleredetű legyen.

Dr. Berki Lucia, tüdőgyógyász, belgyógyász, kardiológus, akupunktúrás orvos
Kérdés: 2010. június 02., 19:44; Megválaszolva: 2010. július 30., 09:21
Kérdések és válaszok: Asztma
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Van e asztmám
Lehet e bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésem az lenne hogy bölcsesség fog fájdalma miatt (éppen töri át az inyt ) rettentően faj a az inyem.. Erre először...
Mellékhatás vagy fóbia
Tisztelt Doktor Nő! Allergiás asztmám okán, 2018 januárja óta részesülök kezelésben. Az Alvesco nevű belélegzőszer lett első körben a...