Nem jó a Medron a légcsőasztmára

Kedves Doktornő!

Édesanyám 53 éves és 2 éve légcsőasztmát diagnosztizáltak nála.

Azóta kissebb nagyobb megszakításokkal szinte állandóan kórázban van, mert az otthon töltött 2 hét után újra jelentkezik a fulladásos köhögés. A kórházban kapott gyógyszerektől már gyomorfekélyt is kapott. A másik probléma hogy az alkalmazott gyógyszer ha jól emlékszem Medron sem az igazi édesanyám véleménye szerint. 

Nem tud doktornő olyan kórházat Magyarországon, ahol nem Medronnal kezelik az asztmát?

Köszönettel: Kiss Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza asztma témában

Tisztelt Kérdező!

Az asthmát inhalációs szteroiddal és hörgőtágítókkal kezelik. De ha nem javult, vagy romlik, akkor Medrolt is kell adni. Ha nem lehet elvenni tőle a Medrolt, mert fulladni kezd, akkor gondosan ki kell vizsgálni mi okozhatja még a fulladást: gyomorreflux, arcüreg, vagy orr melléküreg gyulladás, vagy csak olyan súlyos az asztmája, hogy nem reagál másra csak Medrolra. Ha édesanyja azt mondja, a Medrol sem az igazi, akkor lehet, hogy más szerekre is be lehet állítani.

1) Seretide, Foster, vagy Symbicort ezek közül kéne egyet választani és rendszeresen szedni.

2) Spiriva 1x1 naponta

3) 1x10mg Singulair

4) 2x200mg Euphylong

5) fulladás esetén Berodual 3x15 csepp 5 ml sóoldatba inhalátorral inhalálni vagy 2 puff Ventolin

Tisztelettel:

Dr. Brugós László

Kérdés: 2009. január 22., 09:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:38
Kérdések és válaszok: Asztma
asztmatikus allergia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem több dologra allergiás (szőr, fűfélék, por stb.) Ezekre nehéz légzéssel, sípoló levegő vétellel reagál....
Astma és táplálék kiegészítő!
Tisztelt Doktor úr/Doktor nú Allergiás asztmám van hála égnek sportolásomba nem szól bele ezért rendszeresen edzek heti 3 alkalommal. Jelenleg...
Leszázalékolás?
Tisztelt hölgyem/ uram! Sajnos elég súlyos asztmám van, olyannyira, hogy a nyári melegben nem tudok kimozdúlni mert befulladok. Sokszor arra ébredek...
Steroid vs. C-vitamin
Üdvözlöm! 1 éves korom óta asztmás vagyok, azóta kell szednem az állandó gyógyszereimet. Az asztmámat kiválthatja terhelés [futás, ha nehezet...
Mi lehet az ok?
Tisztelt Webdoktor! Tavaly tavasszal kezdődtek a problémáim.Gyomorfájás, étvágytalanság, fogyás, légszomj, állangdó torokfájás, mígnem...