Krónikus mandulagyulladás miatt asztma?

Kedves Doktor Úr/nő! A problémáim Júliusban kezdődtek el, amikor nyitott ablaknál aludtam el. Reggel hirtelen nehéz légzésre ébredtem, hörgősen lélegeztem. Utána rá kb fél órára elmúltak a panaszaim. Ezek után néha előjöttek ezek a tünetek, általában mindig este ébredtem fel arra hogy alig kapok levegőt és hogy hörgősen lélegzem. Ezzel egy időben nyák szerű valami szakadt fel a torkomból, ami még a mai napig is így van. Ráfogtam a cigizésre, ezért októberben leszoktam róla. A nehézlégzés gyakorisága csökkent, de a hörgés ugyanúgy, napi szinten megmaradt. Azóta elkezdtem sportolni, futás közben semmi bajom sincs, de futás után általában mindig hörgősen lélegzem, ami eléggé zavaró. Novemberben voltam utoljára a háziorvosomnál, Idült garatmandula gyulladást, és puhasejtes alaplégzést állapított meg. /Hozzáteszem, miután ezt közölte velem nem küldött el sehova, és még gyógyszert se írt fel/ Akárhányszor vagyok nála minden alkalommal elmondja, hogy ki kéne vetetni a mandulámat, mert nagyon csúnyán néz ki. Ezt a gyermekorvosom is mondta még pár évvel ezelőtt. Azt szeretném kérdezni, hogy a már évek óta rossz állapotban lévő mandulák okozhatnak asztmás tüneteket? Vagy ez csak simán asztma? Gyermekkoromban asztmás voltam, de azóta "kinőttem. Lehet, hogy most újból az asztmás lettem? Válaszát előre is köszönöm.:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza asztma témában

Kedves Kérdező!

A krónikus mandula gyulladás, mint góc, okozhat aszthmás tüneteket, és váladék felköhögését. Ugyanakkor, gyakran látjuk, hogy a gyerekkori aszthma néhány év tünetmentesség után ismét kiújul.

A pontos diagnózis felállításához tüdőgyógyász, és fül-orr-gégész felkeresését javaslom, hogy mielőbb hatékony kezelést kaphasson.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. január 29., 16:16; Megválaszolva: 2014. február 02., 20:58
Kérdések és válaszok: Asztma
asztmatikus allergia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem több dologra allergiás (szőr, fűfélék, por stb.) Ezekre nehéz légzéssel, sípoló levegő vétellel reagál....
Astma és táplálék kiegészítő!
Tisztelt Doktor úr/Doktor nú Allergiás asztmám van hála égnek sportolásomba nem szól bele ezért rendszeresen edzek heti 3 alkalommal. Jelenleg...
Leszázalékolás?
Tisztelt hölgyem/ uram! Sajnos elég súlyos asztmám van, olyannyira, hogy a nyári melegben nem tudok kimozdúlni mert befulladok. Sokszor arra ébredek...
Steroid vs. C-vitamin
Üdvözlöm! 1 éves korom óta asztmás vagyok, azóta kell szednem az állandó gyógyszereimet. Az asztmámat kiválthatja terhelés [futás, ha nehezet...
Mi lehet az ok?
Tisztelt Webdoktor! Tavaly tavasszal kezdődtek a problémáim.Gyomorfájás, étvágytalanság, fogyás, légszomj, állangdó torokfájás, mígnem...