Asztma kezelese kislanyomnal

A ket es fel eves kislanyomnal asztmat diagnosztizaltak es Montelukast Teva 4 mg gyogyszert kapott (amit csak jovo hettol kellene h szedjen) , kivaltottam a gyogyszert es olvasom rajta h aszpartamot tartalmaz. A kerdesem az lenne h letezik olyan gyogyszer ami a Montelukast helyetesietni tudja egy olyan masik gyogyszerrel aminek a hatoanyaga ugyanaz viszont nem tartalmaz aszpartamot? Elore is koszonom a valaszt. Maradok tisztelett Beres Noemi.

Svábhegyi Gyógyintézet válasza asztma témában

Kedves Noémi,

Két olyan montelukast tartalmú készítmény van, amelyben nincs aspartam, helyette mannitol van benne.

Mindkettő granulatum, nem rágótabletta. Ezek (Singulair mini granulatum, Montelukast Sandoz granulatum) is 4 mg hatóanyagot tartalmaznak, pépre (pl. alma, vagy banánpép, gyümölcsjoghurt) rászórva kell kiskanálon beadni a gyermeknek (nem folyadékban feloldani, úgy nem jó, mert csomós lesz) . A hatóanyag 4 mg, ugyanannyi, mint a többi montelukast rágótablettákban, de az különbség, hogy az összes ilyen tabletta tartalmaz aspartamot.

A Singulair mini granulatum támogatott, 28 tasak: 880 Ft, a Montelukast Sandoz granulátum 500 Ft körüli áron érhető el a patikákban.

Üdvözlettel,

Dr.Bánfi Andrea Ph.D. gyermek tüdőgyógyász, Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. október 31., 18:15 ;Megválaszolva: 2012. november 13., 09:43
Kérdések és válaszok: Asztma
asztmatikus allergia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem több dologra allergiás (szőr, fűfélék, por stb.) Ezekre nehéz légzéssel, sípoló levegő vétellel reagál....
Astma és táplálék kiegészítő!
Tisztelt Doktor úr/Doktor nú Allergiás asztmám van hála égnek sportolásomba nem szól bele ezért rendszeresen edzek heti 3 alkalommal. Jelenleg...
Leszázalékolás?
Tisztelt hölgyem/ uram! Sajnos elég súlyos asztmám van, olyannyira, hogy a nyári melegben nem tudok kimozdúlni mert befulladok. Sokszor arra ébredek...
Steroid vs. C-vitamin
Üdvözlöm! 1 éves korom óta asztmás vagyok, azóta kell szednem az állandó gyógyszereimet. Az asztmámat kiválthatja terhelés [futás, ha nehezet...
Mi lehet az ok?
Tisztelt Webdoktor! Tavaly tavasszal kezdődtek a problémáim.Gyomorfájás, étvágytalanság, fogyás, légszomj, állangdó torokfájás, mígnem...