Hilus tömöttebb

Tisztelt Doktor Úr! Kiemeltek 1 hónapja a tüdő szürtek közül, továbbvizsgálandónak bizonyultam. Mivel nem tudtam kivárni a kontrollt, elmentem egy tüdőgyógyintézetbe, ahol kiderült asztmám van. Teljesen tünetmentes voltam. Reggel, este ALVESCOt irtak elő, szegycsont mögötti fájásra, ami valószínű hörgö eredetű, Ventolint. Viszont a tüdőröntgen m.o. kissé tömöttebb hilust mutatott, a bal oldalon egy kicsitt tömöttebb mint a jobbon. CT vizsgálatra kaptam beutalót. Kérem segítsen mennyire kell izgulnom, ez mit jelenthet? 1 éve is voltam tüdőszűrön, akkor mindent rendben találtak. 35 éves vagyok, rendszeresen zöld és vörös teát fogyasztok, nem dohányzom. Mi okozza a dúsabb hilust? 3 éve a bal mellemből eltávolítottak egy 5*6 cm-es jóindulatú daganatot, allergiavizsgálatom negatív, ekg is jó lett. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza asztma, tüdőröntgen témában

A tömöttebb hilusok hátterében sok minden állhat, leggyakrabban hilusi erek, vagy nyirokcsomók okozhatják. A kétoldali hilusi szélességet leggyakrabban nagyobb nyirokcsomók okozzák, pl. sarcoidosis okozza őket, ami egy jóindulatú betegség, ami magától is visszahúzódhat. De gyakran a rtg-en látható eltérés csak összevetülés, a hátterében kóros nem látszik a mellaksCT-n

Kérdés: 2012. május 21., 20:19; Megválaszolva: 2012. május 23., 17:23
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám