• asztma= autoimmun?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/hölgy! Bátyám (51 éves)súlyos asztmás már évek óta. Fokozódó erősségű és intenzitású az asztmája. A tüdőkapacitás 30%-os.Gyakorlatilag a legerősebb gyógyszerek se segítenek ( a szteroidok is csak ideig óráig, lassan azokra is immunis ) Létezik, hogy az asztma mint autoimmun betegség jelentkezik és esetleg nem tüneti kifejezetten az asztmára jellemző, kezelés kell, hanem vmi specifikus autoimmun kezelés? Van e egyáltalán ilyen kezelési forma? Köszön

        Dr. Kardos Tamás válasza a asztma témában

        Az asthma lehet bizonyos kórképek részjelensége is, de nem autoimmun betegség, legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint. Aazonban az esetek egy részében előfordul, hogy a terápia mellett sem sikerül a tüneteket kontrollálni. Ismerni kellene a pontos paramétereket, mert ha a paraméterek lehetővé teszik, létezik specifikus terápia, un. anti IgE kezelés. Célszerű lenne ennek a részleteit a kezelőorvosával megbeszélni.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 06., 11:44; Megválaszolva: 2012. február 07., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...