• Allergia kezeles. Szukseges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/No Nemreg csinaltattam egy allergia tesztet. Kimutattak, hogy a poratkara, a fufelekre es a csotanyra vagyok allergias ilyen sulyossagi sorrendben. Allergias tuneteim a mindennapokban nincsenek. A szuleim telken elofordul evente 1x, hogy kijon, amikor a nagyon regi matracukon alszom. Az orvos meg akarja velem csinaltatni az allergia kezelest, ami egy igen koltseges (korbelul masfel millo forint) es hosszadalmas folyamat. 8 napon at napi 3x adnanak kis dozisban a fent emlitett harombol. Utana hetenre egyszer 24 hetig, majd harom hetente meg 24x. Dubaiban elek, ahol az orvosi ellatas privat. Van egy olyan sanda gyanum, hogy a szamlazhatosagukat szeretnek novelni ezzel a kezelessel. En ugy gondolom, hogy nekem erre nincs szuksegem, mivel gondot nem okoz. Plusz ennek a hosszadalmas es koltseges kezelesnek sem szeretnem magam kitenni. Ki tudja, hogy mikor lesz szuksegem valamire ugy igazan. Nehogy akkor tagadjak meg tolem a kezelest. On mit gondol? Megincsaltassam vagy sem?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Immunterápia témában

        Kedves Kérdező! A hazai álláspont szerint az allergiát akkor kell kezelni, ha panaszt okoz. Az immunterápia ( ezt ajánlották Önnek) akkor javasolt, ha a korrekt gyógyszeres kezelés ellenére olyan allergiás tünetei vannak a betegnek, ami az életminőségét rontja. Magyarországon úgynevezett sublinguális immunterápiát alkalmazunk,( nyelv alá kell cseppenteni az allergén kivonatot naponta)aminek a költsége töredéke az Ön által említettnek, és a páciens a kezelést otthon végzi, természetesen orvosi felügyelet mellett. Amennyiben nincsenek erős allergiás tünetei amik gyógyszerrel nem enyhíthetők, nem tartom indokoltnak az immunterápiát. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. március 26., 09:12; Megválaszolva: 2019. március 27., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: