nyelvdagadás

Tisztelt DR.nő/Úr! Nagyon tanácstalan és elkeseredettek vagyunk. A férjem 1.5 éve küzd ételallergiára utaló jelekkel.Előszőr nem gondoltuk, ugyanis a talpa duzzadt fel.Egy kis idő kb.1 hónap múlva az ajka. A tünetek akkor voltak ilyesztőek amikor a nyelve. A háziorvos elküldte góckutatásra ahol volt: fogászat, fül orr gégészet, vizelet-székletminta vétel, vérvétel, hasi uh, mellkasröntgen, urológiai vizsgálat. Mondanom sem kell semmit nem találtak.Eztután sajnos az allergiavizsgálatot is végigcsinálta, bőrteszt, tapaszok, ismét vérvétel.Teljesen negatív. Azt mondták magunknak kell rájönni hogy mi okozza, kaptunk egy listát hogy mit nem ehet, és a diéta mellet is voltak rohamai, sőt a rohamok lassan 2 hetente vannak, egyre sűrűbben és egyre durvábbak a tünetek! Semmi összefüggést nem találunk a duzzadás napján megevett ételek között, hiába figyelünk, írtam is egy füzetbe hogy miket eszik, de semmire nem megyünk.De ha esetleg valami nagyon rejtett dolog akár adalékanyag, akkor én arra hogyan tudnék rájönni? Pedig az italokat is figyeltük, most csak ásványvizet iszik.Nem váltottam öblitőt, mosószert, fogkrémet, tusfürdőt, évek óta ugyanazt használjuk. Azért gondoltam hogy írok, mert ebben szeretném segítségét kérni hogy merre indúljunk el? Vagy előfordúlhat hogy nem is allergia? Már nagyon aggódom, és dolgozni sem tud rendesen.Válaszát előre is köszönöm! Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza ételallergia témában

kedves Gabriella!

Az ilyen visszatérő, krónikus feldagadások, urticaria hátterében általában belgyógyászati folyamat vagy gócfertőzés állhat (pl. helicobacter pylori) , ritka a valódi allergiás ok. Javaslom, keressék fel Dr. Farkas Henriett angioödéma szakrendelését a SE Kútvölgyi Kh.-ban, ő ennek a kórképnek a szakértője!

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. augusztus 09., 08:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 15:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával
Alkohol utáni szorongás, gyors...
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban...
Újra előjöttek rajtam a...
Tisztelt Doktor Ur/No! 15 éves koromban nagyon durva allergiás reakcióim voltak (angioödéma,csalánkiütések testszerte,volt hogy a teljes arcom...