Ételallergia vagy HANO?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányunk (5 éves) csalánkiütésektől szenved, néha ödémák jelentkeznek rajta boka, szemhéj, ajkak. Legutóbb a nyelvén volt. Jelenleg is kórházban van. Az ételallergiát elvégezték nála, de csak egy kis tejre kapott 1-es értéket. A mostani vizsgálat a HANO-ra is kiterjed a doktornő elmondása alapján. Tehát az ételallergiát kizárták. Viszont bármit (ismétlem bármit) eszik a szervezete úgy viselkedik mintha allergiás lenne. Jelenleg pulykahús, répa, karfiol, burgonya, rizs ami nem üti ki. Kérdésem, hogy mennyi időbe telik míg a vérvizsgálat elkészül és ha HANO akkor mennyire veszélyes? Talán, és remélem korai az aggodalmunk. De a gyermekorvos és az allergológus is említette ezt a betegséget. Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza ételallergia témában

Tisztelt Kérdező!

Az ételalergiák kizárása miatt, valamint a gyakori ödémaképződés miatt megalapozottan gondoltak a kollégák a HANO-ra. A vizsgálati eredmények elkészültének gyorsaságáról a vizsgáló labor tud nyilatkozni. Maga a HANO egy öröklődő genetikai betegség, melynek folyománya az ödémaképződésre való hajlam. A kezelés részben bizonyos provokáló tényezők kerüléséből, részben pedig rövid ill. hosszútávú gyógyszeres kezelésből áll, melyről igazolt diagnózis esetén részletesen tájékoztatják Önöket. Ezen kívül léteznek ismeretlen eredetű csalánkiütések is. Ezek egy részénél hosszútávon esetlegesen igazolódhat provokáló faktor, más esetekben a kiváltó tényezőt homály fedi. Ennél a betegségnél tüneti gyógyszereket ún. antihisztaminokat alkalmaznak a bőrjelenségek visszaszorítására.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. augusztus 08., 19:28; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:30
Kérdések és válaszok: Allergia
Tanácskérés ételallergia ügyben
Tisztelt Doktornő! A Synlabnál allergia vizsgálatot végeztettem 2 éve, amikor almára, narancsra, és őszibarackra IgE pozitív eredményt hoztak ki....
Élelmiszer allergia
Tisztelt Doktornő! Két éves koromban tojás érzékenységet mutattak ki nálam, de a háziorvosom nem foglalkozott ezzel, így fogyasztottam tojást...
Allergia
Tisztelt Dr.Nő/Úr! Az lenne a kérdésem hogy-mivel erős pollen allergiám van- (febr-okt) a Nutritiv vérvizsgálat kimutatott több pozitivitást! ...
Kereszt allergia - Feldagadt száj
Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Én egy 18 éves eléggé elkeseredett fiatal ember vagyok! Egész nyáron edzettem sportoltam 97 kg voltam, aztán az egyiknap...
segitseget kerek.
Jo estet kivanok kerdesem a kovetkezo lenne van egy negy eves kisfiam es harom hete allergia vizsgalaton voltunk amit vervetelbol allapitottak meg.Tuneteink...