• A hasi és a hát területén a bőr érzékeny és fáj tapintásra

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy néha ha megszakítom a diétámat (PCOS diéta, napi többszöri 5-6 x étkezés, kerülöm! a cukros, zsíros ételeket és a fehér lisztet) és más ételeket eszem (Fehér liszttel vagy olajos zsíros) "begyullad" a hasamon és a hátamon a bőr. Érintésre fáj, a ruha és a nadrág érintésre is fáj. A bőr színe nem változik, hányni sosem szoktam. Kb. 1-3 napig tartanak a tünetek és olyankor általában a hasam is megy de előfordul ritkán ez a bőr érzékenység székrekedéssel párosul ami 1-3 napig tart. Mivel nagyon ritkán szakítom meg a diétát, általában mikor otthon vagyok szüleimnél és vendégségben ilyenkor előjön és másnap nagyon fáj a bőr a hasamon és az egész hátamon, de a gyomrom nem csak a bőr. Nem szoktam halálra enni magam, mert vigyázom a súlyomra csak ilyenkor más ételeket eszem mint szoktam:rántott hús, krumpligombóc, húslevestől is! stb... Mitől lehet ez? talán étel intoleranciám van valamire (gyerek koromban is gyakran volt ilyen), vagy csak egyszerűen gyomorrontásom van? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! A lisztérzékenység felnőtt korban is kialakulhat és számos nem tipikus tünettel járhat. Ezért azt javaslom, hogy keresse fel a gastroenterológiát és csináltasson egy vérvizsgálatot. Ha ennek eredménye negatív, akkor lehet tovább keresgélni, hogy nem allergiás-e valamilyen vegyszerre vagy élelmiszerre, amivel csak otthon találkozik.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. március 19., 10:18; Megválaszolva: 2012. március 23., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.