Receptkereső

Spenóttal töltött túrótortácskák

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 500 g gyenge spenót
  • 1 hagyma
  • frissen őrölt fehérbors
  • 6 tojás
  • 150 g sovány túró
  • 5 evőkanál tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 csomag sütőpor
  • 125 g tejszín

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk és 1-2 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vajat hevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, gyorsan megforgatjuk benne, sóval, borssal ízesítjük. A tojás kb. 9 percig főzzük, megtisztítjuk. A tésztához összekeverjük a túrót, a tejet, 1 tojást, az olajat, a sót és a petrezselymet. A lisztet és sütőport adjuk hozzá és dagasszuk kemény tésztává. Lisztes kézzel többször gyúrjuk át, majd szintén lisztes munkalapon formázzunk belőle egy kb. 18 cm hosszú hengert. Vágjuk 9 egyforma szeletre. A szeleteket tegyük a két réteg sütőpapírral fedett sütőtepsire. A szeleteket középen enyhén nyomjuk meg. Tegyük az előmelegített sütőbe és 175°C-on kb. 12 percig süssük. Közben a tejszínt, a maradék tojást, sót és borsot keverjük össze. A tojást szeleteljük fel. Vegyük ki a tortácskákat a sütőből, merjünk a közepükre a tejszínes szószból, halmozzuk rájuk a spenótot és a tojásszeleteket is. A tortácskákat változatlan hőfokon süssük további 5-7 percig. A sütőből kivéve díszíthetjük színes borssal a töltött tortácskákat, melyeket melegen kínáljunk.

Új keresés

Válasszon diétát: