Gombás táska
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 8 dkg barnaliszt
- 15 dkg gomba
- 1 hagyma
- kevés só
Elkészítés:
A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A tészta felére a következő töltelékből kicsi halmokat rakunk: a gombát 2 evőkanál olajon megpirítjuk az összevágott hagymával és kevés sóval. Erre ráhajtogatjuk a tészta másik felét és a halmok mentén derelyevágóval kis négyzetekre szabjuk. A széleit összenyomkodjuk. 5-6 percig főzzük forrásban lévő vízben.
Hasonló receptek
Spenótos-zsályás metélt
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült brokkoli/ karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Téli rakottas
Vegetáriánus, Közepes
Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes