Paradicsommal rakott padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj
  • a sütéshez
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk és meleg sütőben készre sütjük.

Hasonló receptek

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mazsolás paraj

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gomba tejfölös-sajtos mártásban

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: