Tárkonyos raguleves
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
- 1 hagyma
- olaj
- rizsliszt
- 15 dkg zöldborsó
- 25 dkg gomba
- 2 sárgarépa
- 1 l húsleves
- só
- bors
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál keményítő
- petrezselyem
- tárkony
Elkészítés:
A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és ezt is félre tesszük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük, ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát és a húskockákat. Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet és tárkonyt ekkor keverjük bele és tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Francia póréhagyma leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás csirkeleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Céklaleves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes