Tárkonyos raguleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
  • 1 hagyma
  • olaj
  • rizsliszt
  • 15 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál keményítő
  • petrezselyem
  • tárkony

Elkészítés:

A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és ezt is félre tesszük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük, ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát és a húskockákat. Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet és tárkonyt ekkor keverjük bele és tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Francia póréhagyma leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almás csirkeleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Céklaleves

Leves, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: