Tárkonyos raguleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett csirkemell apró kockákra vágva
  • 1 hagyma
  • olaj
  • rizsliszt
  • 15 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál keményítő
  • petrezselyem
  • tárkony

Elkészítés:

A húst kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, kevés olajon világosbarnára sütjük, majd félre tesszük. A gombát vékony szeletekre vágjuk, az apróra vágott hagymán megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és ezt is félre tesszük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon rövid ideig pároljuk, felöntjük a levessel, ha felforrt, beletesszük a zöldborsót, sóval ízesítjük, ha megpuhult, hozzáadjuk a párolt gombát és a húskockákat. Ha felforrt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejszínnel, éppen csak forráspontig hevítjük, a vágott petrezselymet és tárkonyt ekkor keverjük bele és tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Frankfurti borsóleves

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkeragu leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mazsolás borkrémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: