Rizses zöldségleves pestóval
Hozzávalók:
- 1 póréhagyma
- 2 sárgarépa
- 3 paradicsom (hámozott)
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg rizs
- 1 liter zöldségleves (leveskockából)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg zöldborsó (zsenge)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A pórét felkarikázzuk, a sárgarépákat csíkokra, a paradicsomok húsát kockákra vágjuk, a zöldbabokat kettévágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajban megfuttatjuk. A levest felforraljuk, beletesszük a rizst és 2 percig állandó kevergetés közben forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, még 5 percig kislángon főzzük, majd valamennyi zöldségeket hozzáadjuk és lefedve gyenge tűzön 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a pestót és ha kell, utánfűszerezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Csalánkrém leves
Leves, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Csontritkulás, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes