Képviselőfánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 10 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg rizsliszt/kukoricaliszt
  • 5 tojás#A krémhez: 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1/2 rúd vanília
  • (citromhéj)

Elkészítés:

A vajat 10 evőkanál vízzel felfőzzük, belekeverjük a gluténmentes lisztet és mindjárt levesszük a tűzről. Simára keverjük és még forrón egyenként belekeverünk 5 egész tojást. Jól kikeverjük és hagyjuk kihűlni. A sütőt 220°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba tesszük és kb. 25 db kis halmot nyomunk belőle. A sütőben a fánkocskákat kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A sütőajtót nyitogatni nem szabad, mert összeesik a tészta! Ha kihűltek a fánkok, mindegyik tetejét levágjuk és belsejüket megtöltjük vaníliakrémmel. Visszatesszük a kalapokat, tálra rakjuk és jól behűtjük.#Vaníliakrém 1.: Simára keverünk 4 evőkanál kukoricakeményítőt 7 evőkanál cukorral, 2 tojás sárgájával és egy kis tejjel. Fél liter forrásban lévő tejbe folytonos keverés közben belefőzzük. Vaníliával ízesítjük. Még forrón lazán belekeverjük a 2 tojás keményre vert habját. #Vaníliakrém 2.: A tejet felforraljuk a citromhéjjal és a vaníliával és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett beleszűrjük a langyos tejet. Ezután lassan melegítjük (tehetjük gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

Hasonló receptek

Meggyes darafelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes

Sós túrófelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Szendvicssütős túrós batyu

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: