Receptkereső

Képviselőfánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 10 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg rizsliszt/kukoricaliszt
  • 5 tojás#A krémhez: 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1/2 rúd vanília
  • (citromhéj)

Elkészítés:

A vajat 10 evőkanál vízzel felfőzzük, belekeverjük a gluténmentes lisztet és mindjárt levesszük a tűzről. Simára keverjük és még forrón egyenként belekeverünk 5 egész tojást. Jól kikeverjük és hagyjuk kihűlni. A sütőt 220°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba tesszük és kb. 25 db kis halmot nyomunk belőle. A sütőben a fánkocskákat kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A sütőajtót nyitogatni nem szabad, mert összeesik a tészta! Ha kihűltek a fánkok, mindegyik tetejét levágjuk és belsejüket megtöltjük vaníliakrémmel. Visszatesszük a kalapokat, tálra rakjuk és jól behűtjük.#Vaníliakrém 1.: Simára keverünk 4 evőkanál kukoricakeményítőt 7 evőkanál cukorral, 2 tojás sárgájával és egy kis tejjel. Fél liter forrásban lévő tejbe folytonos keverés közben belefőzzük. Vaníliával ízesítjük. Még forrón lazán belekeverjük a 2 tojás keményre vert habját. #Vaníliakrém 2.: A tejet felforraljuk a citromhéjjal és a vaníliával és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos keverés mellett beleszűrjük a langyos tejet. Ezután lassan melegítjük (tehetjük gőzfürdőbe is), s változatlanul kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.

Új keresés

Válasszon diétát: