Muffin (tej nélkül)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 150 g szobahőmérsékletű margarin
  • 100 g fe-mini kenyérpor/kukoricakeményítő/emese süteménypor
  • szódabikarbóna
  • pár szem apróra vágott dió
  • kalifa mazsola
  • magozott meggy
  • csokidarabkák
  • 50 g rizsliszt
  • 3 tojás

Elkészítés:

A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melyben előzőleg elvegyítettük a szódabikarbónát. Szükség szerint egy kis vízzel / rizstejjel lazítjuk, de csak annyival, hogy könnyen keverhető legyen. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan ezt is hozzákeverjük a mazsolával és a dióval együtt. A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral és 1-1 kanálnyit teszünk bele a keverékből. Ezután belenyomunk 2-3 szem meggyet és néhány csokidarabkát, majd ráteszünk még egy kanálnyi keveréket. A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával. 20-30 percig közepes lángon sütjük.

Hasonló receptek

Áfonyás süti dióval

Desszert, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Modern zabos almás lepény

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Grízes piskóta gyümölccsel

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: