Muffin (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 150 g cukor
- 150 g szobahőmérsékletű margarin
- 100 g fe-mini kenyérpor/kukoricakeményítő/emese süteménypor
- szódabikarbóna
- pár szem apróra vágott dió
- kalifa mazsola
- magozott meggy
- csokidarabkák
- 50 g rizsliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melyben előzőleg elvegyítettük a szódabikarbónát. Szükség szerint egy kis vízzel / rizstejjel lazítjuk, de csak annyival, hogy könnyen keverhető legyen. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan ezt is hozzákeverjük a mazsolával és a dióval együtt. A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral és 1-1 kanálnyit teszünk bele a keverékből. Ezután belenyomunk 2-3 szem meggyet és néhány csokidarabkát, majd ráteszünk még egy kanálnyi keveréket. A tetejét megszórhatjuk vágott mandulával. 20-30 percig közepes lángon sütjük.
Hasonló receptek
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Alma vörösborban (4 személyre)
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes