Juhtúrós pogácsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt
  • áttört burgonya
  • 250 g rizsliszt
  • 250 g juhtúró
  • 50 g margarin
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 50 ml tej
  • sajt a szóráshoz

Elkészítés:

Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Hasonló receptek

Somlói galuska

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Gesztenye golyók

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diós-körtés-szőlős rétes

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: