Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt
- áttört burgonya
- 250 g rizsliszt
- 250 g juhtúró
- 50 g margarin
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 50 ml tej
- só
- sajt a szóráshoz
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük tojással, vagy olajjal és a reszelt sajtból egy-egy nagy csipetet teszünk rá. Kb. fél órát ismét kelni hagyjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Duna hullám
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Mézes őszibarackkrém
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes