Receptkereső

Tepsis Rafaello

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 10 + 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg süteménypor
  • 1 csomag gluténmentes vaníliapuding
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 6 tojás
  • 4 dl tej

Elkészítés:

A krémet előre el tudjuk készíteni: a 6 tojás sárgáját összekeverjük 1 zacskó vaníliapudinggal, 10 dkg cukorral és 4 dl tejjel. Ezt felfőzzük és kihűlés után 15 dkg vajat és 10 dkg porcukrot hozzáadva robotgéppel alaposan kikeverjük.#Elkészítjük a tésztát: 6 tojás fehérjéből 25 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverünk 5 dkg kukoricalisztet, 5 dkg Emese süteményport és 15 dkg kókuszreszeléket. Vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és mérsékelt tűzön megsütjük. Ha kihűlt, a krémet a tésztára kenjük és a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel!

Hasonló receptek

Mozart kuglóf

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Boros gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: