Szendvicssütős túrós batyu

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 20 dkg schär mix c
  • 10 dkg schär mix b
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • tej + víz
  • 1 tojás
  • cukor#A töltelékhez: 15 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 kanál tejföl
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket a tejföllel, cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük, s mindkét mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük. Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb! Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral.

Hasonló receptek

Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Feketeerdő torta

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: