Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 5 dkg Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 csipet só
- panírozáshoz: zsemlemorzsa
- sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A túrót összetörjük, kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk asót, a lisztet, a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét egy csepp citromlévelkemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához, óvatosanösszekavarjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk,b?, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas,vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 30 dblesz bel?le).
Hasonló receptek
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Joghurtos szivecske
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes