Túrófánk
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 5 dkg Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 csipet só
- panírozáshoz: zsemlemorzsa
- sütéshez: olaj.
Elkészítés:
A túrót összetörjük, kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk asót, a lisztet, a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét egy csepp citromlévelkemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához, óvatosanösszekavarjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk,b?, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas,vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 30 dblesz bel?le).
Hasonló receptek
Somlói galuska
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Fonott kalács teljeskiőrlésű liszttel
Desszert, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes