Túrófánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 5 dkg Lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 csipet só
  • panírozáshoz: zsemlemorzsa
  • sütéshez: olaj.

Elkészítés:

A túrót összetörjük, kikeverjük a tojássárgájával, majd hozzáadjuk asót, a lisztet, a zsemlemorzsát. A tojásfehérjét egy csepp citromlévelkemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a tésztához, óvatosanösszekavarjuk. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk,b?, forró olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Fahéjas,vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk (kb. 30 dblesz bel?le).

Hasonló receptek

Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Töltött barack leveles tésztában sütve

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Joghurtos szivecske

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: