Gesztenyés rolád
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg darált keksz#A töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítés:
A kakaót és a cukrot 3 dl vízzel elkeverjük, felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és ezzel a csokoládéöntettel leöntjük a darált kekszet. Alufóliára tesszük. A masszát jól összedolgozzuk, fél cm vastagra kinyújtjuk és kihűtjük. Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint. Vékony rétegben a masszára simítjuk és a fólia segítségével rúd formájúra feltekerjük. Egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, szeletelve kínáljuk.
Hasonló receptek
Csokis bomba
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Vaniliás, mazsolás borkrém
Desszert, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Epertorta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes