Gesztenyés rolád
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg darált keksz#A töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Elkészítés:
A kakaót és a cukrot 3 dl vízzel elkeverjük, felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint és ezzel a csokoládéöntettel leöntjük a darált kekszet. Alufóliára tesszük. A masszát jól összedolgozzuk, fél cm vastagra kinyújtjuk és kihűtjük. Elkészítjük a krémet. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a porcukrot és a margarint. Vékony rétegben a masszára simítjuk és a fólia segítségével rúd formájúra feltekerjük. Egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, szeletelve kínáljuk.
Hasonló receptek
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Mandulahabos őszibarack
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes