Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 alsócomb
  • 5 dkg szalonna
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg gomba
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csirkebelsőség (zúza
  • szív
  • máj)
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a gombát megmossuk, lecsepegtetjük, mindhármat apróra vágjuk. A belsőségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlét a tejbe beáztatjuk. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta a hagymát és a gombát, hozzáadjuk a petrezselymet, megszórjuk a pirospaprikával, borsozzuk. Hozzátesszük a belsőségeket. Kissé lepirítjuk, majd beletesszük a tejbe áztatott, de jól kinyomkodott zsemlét. Összepároljuk az egészet. Ha kissé kihűlt, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, ha szükséges, utánsózzuk. Ezt a keveréket betöltjük a combokba a csont helyére és a combokat kívülről alaposan bekenjük a borsos margarinnal. Minden combot szorosan alufóliába tekerünk. Így főzés közben nem esnek szét, a töltelék benne marad és az alufólia szigeteli az ízeket is. Annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig főzzük és hűlni hagyjuk. A combokat keresztben felszeleteljük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Rakott csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ínyenc nyúl

Húsétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsomos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: