Receptkereső

Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 alsócomb
  • 5 dkg szalonna
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg gomba
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 csirkebelsőség (zúza
  • szív
  • máj)
  • 1 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet, a gombát megmossuk, lecsepegtetjük, mindhármat apróra vágjuk. A belsőségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A zsemlét a tejbe beáztatjuk. A szalonnát kisütjük, megpirítjuk rajta a hagymát és a gombát, hozzáadjuk a petrezselymet, megszórjuk a pirospaprikával, borsozzuk. Hozzátesszük a belsőségeket. Kissé lepirítjuk, majd beletesszük a tejbe áztatott, de jól kinyomkodott zsemlét. Összepároljuk az egészet. Ha kissé kihűlt, húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, ha szükséges, utánsózzuk. Ezt a keveréket betöltjük a combokba a csont helyére és a combokat kívülről alaposan bekenjük a borsos margarinnal. Minden combot szorosan alufóliába tekerünk. Így főzés közben nem esnek szét, a töltelék benne marad és az alufólia szigeteli az ízeket is. Annyi vízben, hogy ellepje, kb. 30 percig főzzük és hűlni hagyjuk. A combokat keresztben felszeleteljük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos-rákos torta

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: