Máj velencei módra
Hozzávalók:
- 1/2 kg sertésmáj
- 2 nagy fej hagyma
- fél mokkáskanálnyi só
- babérlevél
- kevés őrölt bors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl fehérbor (száraz)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom vagy paradicsomlé
Elkészítés:
Összevágjuk a sertésmájat kis kockákra, beletesszük az apróra vágott hagymát, a fél mokkáskanálnyi sót, kevés őrölt borsot, egy babérlevelet, az olívaolajat és lassú tűzön letakarva a fedővel főzzük saját levében 1/2 órát. Egyszer-kétszer megkeverjük. A letelt idő után hozzáöntjük a száraz fehérbort, a sűrített paradicsomot vagy paradicsomlevet. Ezzel felforraljuk egy pillanatra, ha túl híg lenne, akkor nyílt lángon pár percig forraljuk, mert a levének szaftszerűnek kell lennie.
Hasonló receptek
Csirkeméjjal töltött gomba
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gomba Gazdasszonmódra
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrós Csirke
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes