Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Hozzávalók:
- 8 16-20-as rák
- citromlé
- só#A bundázáshoz: liszt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa#A tálaláshoz: friss ropogós (vegyesen) salátalevél
- citromlé
- citromszeletek
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rétes - tyropita
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes