Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Hozzávalók:
- 8 16-20-as rák
- citromlé
- só#A bundázáshoz: liszt
- 1 tojás
- zsemlemorzsa#A tálaláshoz: friss ropogós (vegyesen) salátalevél
- citromlé
- citromszeletek
- olívaolaj
- balzsamecet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a garnélákat, csak az utolsó farokrészt hagyjuk rajtuk. Négyesével tűzzük nyársa, sóval, kevés citromlével ízesítsük és így, nyárson panírozzuk be. Bő, forró olajban süssük meg. A salátaleveleket enyhén locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal és balzsamecettel. Citromcikket tálalhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Fűszeres tonhalszeletek
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hústorony fűszeres szósszal
Előétel, Könnyű
Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tavaszi krumpli paradicsommal
Előétel, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes