Spagetti pulyka húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- áttörva
- 25 dkg marinara tésztaszósz
- 75 dkg sovány daráltpulyka
- 1 tojás
- 1/3 csésze reszelt light sajt
- 1/4 csésze petrezselyem
- összevágva
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
- 35 dkg linguine tészta
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt. 2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót). 3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük. 4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük. 5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.
Hasonló receptek
Ropogós zöldségek
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tatárbifsztek
Előétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes
Kacsamáj roueni mártáson
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes