Spagetti pulyka húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- áttörva
- 25 dkg marinara tésztaszósz
- 75 dkg sovány daráltpulyka
- 1 tojás
- 1/3 csésze reszelt light sajt
- 1/4 csésze petrezselyem
- összevágva
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
- 35 dkg linguine tészta
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt. 2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót). 3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük. 4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük. 5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldséggel körített juhtúrós tojástál
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes
Márványtojás
Előétel, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Előétel, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes