Receptkereső

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • áttörva
  • 25 dkg marinara tésztaszósz
  • 75 dkg sovány daráltpulyka
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze reszelt light sajt
  • 1/4 csésze petrezselyem
  • összevágva
  • 1/3 csésze zsemlemorzsa
  • 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
  • 35 dkg linguine tészta

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt. 2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót). 3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük. 4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük. 5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: