Töltött csirkemell

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg spenót
  • 3 paradicsom
  • 4 szelet nyers sonka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.

Hasonló receptek

Tatárbifsztek

Előétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes

Fűszeres tallérok

Előétel, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkával vagy gombával töltött burgonya

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: