Receptkereső

Töltött csirkemell

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 5 dkg spenót
  • 3 paradicsom
  • 4 szelet nyers sonka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemelleket Folpackra terítjük és a lehető legvékonyabbra kiveregetjük. A spenótot megtisztítjuk és 2 percig lobogó vízben főzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. A paradicsomokat meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. A csirkemelleket külön-külön alufóliára tesszük, sóval, borssal meghintjük, 1-1 szelet sonkával befedjük, majd rátesszük a spenótot. A paradicsomkockákkal megszórjuk és újrafűszerezzük. Szorosan feltekerjük és alufóliába csomagoljuk. Gőzben puhára pároljuk. Tálaláskor levesszük az alufóliát és a húst felszeleteljük.

Új keresés

Válasszon diétát: