Háromízű pástétom

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 15-15 dkg marinált pirospaprika és konzerv csemege kukorica
  • 45 dkg burgonyapüré
  • 5 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A marinált paprikát lecsöpögtetjük és 1 tojással, sóval, borssal pürésítjük. A kukoricát sóval, borssal ízesítjük és 1 tojással pürésítjük. A spenótot 2, 5 dkg vajban kislángon 10 percig pároljuk, kihűtjük, majd 1 tojással, sóval és borssal pürésítjük. A kész krumplipürét kislángon felmelegítjük, majd levesszük a tűzről és összekeverjük a tejszínnel, a maradék tojásokkal és sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A pürét három részre osztjuk és mindegyikbe belekeverjük valamelyik zöldségpürét. Kivajazzuk a pástétomformát és három rétegben beletesszük a püréket spenót, kukorica, paprika sorrendben. Alufóliával lefedjük és forró sütőben, vízfürdőben 30 percig gőzöljük. Elzárjuk a sütőt, a pástétomot még 5 percig benne hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Túrókrémes sajttekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hortobágyi palacsinta

Előétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfelfújt

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: