Háromízű pástétom

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 15-15 dkg marinált pirospaprika és konzerv csemege kukorica
  • 45 dkg burgonyapüré
  • 5 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés:

A marinált paprikát lecsöpögtetjük és 1 tojással, sóval, borssal pürésítjük. A kukoricát sóval, borssal ízesítjük és 1 tojással pürésítjük. A spenótot 2, 5 dkg vajban kislángon 10 percig pároljuk, kihűtjük, majd 1 tojással, sóval és borssal pürésítjük. A kész krumplipürét kislángon felmelegítjük, majd levesszük a tűzről és összekeverjük a tejszínnel, a maradék tojásokkal és sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A pürét három részre osztjuk és mindegyikbe belekeverjük valamelyik zöldségpürét. Kivajazzuk a pástétomformát és három rétegben beletesszük a püréket spenót, kukorica, paprika sorrendben. Alufóliával lefedjük és forró sütőben, vízfürdőben 30 percig gőzöljük. Elzárjuk a sütőt, a pástétomot még 5 percig benne hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Ínyenc rizstorta

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Humusz (csicseriborsókrém)

Előétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: