Háromízű pástétom
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott spenót
- 15-15 dkg marinált pirospaprika és konzerv csemege kukorica
- 45 dkg burgonyapüré
- 5 tojás
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A marinált paprikát lecsöpögtetjük és 1 tojással, sóval, borssal pürésítjük. A kukoricát sóval, borssal ízesítjük és 1 tojással pürésítjük. A spenótot 2, 5 dkg vajban kislángon 10 percig pároljuk, kihűtjük, majd 1 tojással, sóval és borssal pürésítjük. A kész krumplipürét kislángon felmelegítjük, majd levesszük a tűzről és összekeverjük a tejszínnel, a maradék tojásokkal és sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A pürét három részre osztjuk és mindegyikbe belekeverjük valamelyik zöldségpürét. Kivajazzuk a pástétomformát és három rétegben beletesszük a püréket spenót, kukorica, paprika sorrendben. Alufóliával lefedjük és forró sütőben, vízfürdőben 30 percig gőzöljük. Elzárjuk a sütőt, a pástétomot még 5 percig benne hagyjuk, majd kiborítjuk a formából, felszeleteljük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Túrókrémes sajttekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hortobágyi palacsinta
Előétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtfelfújt
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes