Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 ek só
- pici bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás sárgája
- szezámmag
- lenmag
- mák
- tökmag
- napraforgómag
- Krémhez: 1 érett avokádó
- 1 doboz natúr joghurt
- 1 kiskanál citromlé
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 főtt tojás
- csipet só
- bors
Elkészítés:
A lisztet, a sót, borsot, összenyomott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi me-leg vizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Miután szépen kidolgoztuk a tésztát, 30 percet pihentet-jük. Utána kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakúra feldaraboljuk. A tetejét megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. Tepsiben 180°C-on kb. 15 percig sütjük. Az avokádót szétnyomkodjuk villával, és meglocsoljuk citromlével. A tojást szintén szétnyomkodjuk. Olajon picit megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát, és az összes hozzávalót egy tálban krémesre keverjük. A ropogós magvassal mártogatjuk. Különleges összeállítású, vendégváró falatok. Természetesen a magvas háromszögek fogyaszthatók krém nélkül is. A teljes kiőrlésű liszt, és a magvak sok értékes tápanyagot tartalmaznak. Az érett avokadó összetétele is kedvezőbb, mintha majonézt használtunk volna.
Hasonló receptek
Reform töltött paradicsom
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta
Előétel, közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Háromízű pástétom
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes