Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Ételtípus: Előétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1 ek só
  • pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • szezámmag
  • lenmag
  • mák
  • tökmag
  • napraforgómag
  • Krémhez: 1 érett avokádó
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 főtt tojás
  • csipet só
  • bors

Elkészítés:

A lisztet, a sót, borsot, összenyomott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi me-leg vizet, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Miután szépen kidolgoztuk a tésztát, 30 percet pihentet-jük. Utána kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakúra feldaraboljuk. A tetejét megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk a magokkal. Tepsiben 180°C-on kb. 15 percig sütjük. Az avokádót szétnyomkodjuk villával, és meglocsoljuk citromlével. A tojást szintén szétnyomkodjuk. Olajon picit megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát, és az összes hozzávalót egy tálban krémesre keverjük. A ropogós magvassal mártogatjuk. Különleges összeállítású, vendégváró falatok. Természetesen a magvas háromszögek fogyaszthatók krém nélkül is. A teljes kiőrlésű liszt, és a magvak sok értékes tápanyagot tartalmaznak. Az érett avokadó összetétele is kedvezőbb, mintha majonézt használtunk volna.

Hasonló receptek

Tavaszi krumpli paradicsommal

Előétel, Könnyű

Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Raclette-tál

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfondü almával

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: