Humusz (csicseriborsókrém)

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
  • 6 evőkanálnyi forró víz
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi chilipor
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Zöldséggel körített juhtúrós tojástál

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Reform töltött paradicsom

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ínyenc rizstorta

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: