Receptkereső

Humusz (csicseriborsókrém)

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
  • 6 evőkanálnyi forró víz
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi chilipor
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomkocsonya

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Háromízű pástétom

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: