Humusz (csicseriborsókrém)
Hozzávalók:
- Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
- 6 evőkanálnyi forró víz
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi chilipor
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Előétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tavaszi krumpli paradicsommal
Előétel, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomkocsonya
Előétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes