Humusz (csicseriborsókrém)

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
  • 6 evőkanálnyi forró víz
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi chilipor
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sonkával vagy gombával töltött burgonya

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos puffancs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: