Humusz (csicseriborsókrém)
Hozzávalók:
- Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
- 6 evőkanálnyi forró víz
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi chilipor
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Kacsamáj roueni mártáson
Előétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sonkával vagy gombával töltött burgonya
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos puffancs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes