Gombás-zelleres szendvics
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény kenyér
- 50 g zeller
- 50 g gomba
- 30 g vaj
- 10 g liszt
- 30 g tejföl
- 50 g paradicsom
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zellert, felszeleteljük és enyhén sós, ecetes vízben félpuhára főzzük. A gombát is felszeleteljük, a vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és sütőlemezre tesszük. A zellert rárakjuk a kenyerekre, rákenjük a gombás szószt és rányomkodjuk a paradicsomszeleteket. A sütő középső rácsán 10 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromszeletekkel és petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Zöldparadicsom-füge lekvár
Egyéb, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes
Sósgofri
Egyéb , Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes