Csirkés-sonkás rizs
Hozzávalók:
- 30 dkg hosszú szemű rizs
- 60 dkg csirkehús
- 15 dkg főtt sonka
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zeller
- 2 paprika
- 3 evőkanál olaj
- 4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 10 dkg zöldborsó
- só#A fűszerkeverékhez: csipetnyi chili
- pirospaprika
- őrölt kakukkfű oregánó (szurokfű)
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, húsát felkockázzuk. A paradicsomokat fél percre forró vízbe tesszük, a héjukat lehúzzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát, a felkockázott zellert és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, megsózzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a felkockázott sonkát és a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a rizst és néhány percig pároljuk. A levessel felöntjük, lefedjük és félpuhára főzzük. Végül belekeverjük a zöldborsót, a paradicsom- meg a paprikakockákat és puhára főzzük. Közben, ha szükséges, apránként adunk még hozzá húslevest.
Hasonló receptek
Sonkás-paradicsomos rizottó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Finom sütőtök
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tök lecsó
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes