Kagylótészta csirkehússal és gombával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • vaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Keverjük össze az 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Tökfőzelék: Update2

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrógombóc spenótágyon

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Sonkás-zöldséges rizs

Egytálétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: