Kagylótészta csirkehússal és gombával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg kagylótészta
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • vaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Keverjük össze az 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Dupla rántott sajt

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkecsorba szerb módra

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Magyaros makaroni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: