Kacsamáj roueni mártáson

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg kacsamáj
  • 40 dkg karfiol
  • 3 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.

Hasonló receptek

Juhsajtos burgonyaszuflé

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Angolos töltött kenyértekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Bolondos gomba

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: