Sajtos puffancs

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 3dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 1kk só
  • 15 dkg liszt

Elkészítés:

Felforraljuk a tejet a margarinnal és a sóval. Ha felforrt, belekeverjük a lisztet. Lereszeljük a sajtot és hozzákeverjük a tojásokhoz. Megvárjuk míg a lisztes tejes massza kézmelegre hűl és hozzákeverjük a sajtos tojást is. Addig kavargatjuk míg rendesen elkeveredik. Ezután 2 kanál segítségével kis placcsokat teszünk belőle a kivajazott tepsire és előmelegített sütőbe sütjük olyan 25percig, de inkább míg szép aranybarna színe nem lesz.

Hasonló receptek

Zöldséges hajdina

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ringlis saslik

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós sajtgolyó

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: