Pudingos gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 1 ananászkonzerv (darabolt)
- 1 barackbefőtt
- 1 meggybefőtt
- 1 csomag vanillia pudingpor
- citromlé
- fahéj
- szegfűszeg
- vanílliáscukor
- szerecsendió
- kb. 1/2 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba. (A barackot kisebb kockára vágom). Teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint /, kevés citromlevet és forrástól számított kb. 5 percig főzőm. Addig a pudingport kikeverem egy kis tejjel illetve a vaníliás cukorral és a levesbe öntöm. Tejjel hígítom és a legvégén beleteszek egy csipetnyi őrölt szerecsendiót. Hűtve tejszínhabbal, illetve vaníliafagyival az igazi.
Hasonló receptek
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolikrémleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Saláta leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes