Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli
- 10 dkg margarin
- 6 dl laktózmentes natúr joghurt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
a felhevített margarinon átfuttatjuk a kisebb darabokra vágott brokkolit és felengedjük kb. 1 l vízzel, majd ízesítjük. Kb. 10 percig főzzük, majd összeturmixoljuk és tálalás előtt hozzáadjuk a simára kevert joghurtot. Készíthetjük fele víz és fele laktózmentes tejjel is.
Hasonló receptek
Francia póréhagyma leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Indiai Leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinikrémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes