Paradicsomsaláta mozarellával
Hozzávalók:
- 1 kg érett paradicsom
- 60 dkg mozarella
- 1-1 csokor zsálya kakukkfű
- és bazsalikom
- 8 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 5 evőkanál balzsamecet
- só
- és őrölt fehérbors ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és szeleteljük fel karikára. A mozzarellát csepegtessük le és vágjuk vékony karikákra. A zsályát, a kakukkfüvet és a bazsalikomot mossuk meg, töröljük szárazra. A leveleket szedjük le a szárakról. A paradicsom és a mozzarella karikákat tegyük egy nagy tálra váltogatva úgy, hogy félig fedjék egymást. Díszítsük az előkészített fűszerekkel. A balzsamecetet a sóval és a borssal keverjük el, majd apránként adjuk hozzá az olívaolajat. Az öntetet csepegtessük a paradicsomra és a mozzarellára.
Hasonló receptek
Lencsés pástétom rozsos pirítóssal
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gombás táska
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes