Paradicsomsaláta mozarellával

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 60 dkg mozarella
  • 1-1 csokor zsálya kakukkfű
  • és bazsalikom
  • 8 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • és őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és szeleteljük fel karikára. A mozzarellát csepegtessük le és vágjuk vékony karikákra. A zsályát, a kakukkfüvet és a bazsalikomot mossuk meg, töröljük szárazra. A leveleket szedjük le a szárakról. A paradicsom és a mozzarella karikákat tegyük egy nagy tálra váltogatva úgy, hogy félig fedjék egymást. Díszítsük az előkészített fűszerekkel. A balzsamecetet a sóval és a borssal keverjük el, majd apránként adjuk hozzá az olívaolajat. Az öntetet csepegtessük a paradicsomra és a mozzarellára.

Hasonló receptek

Spenóttal töltött túrótortácskák

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Tejfölös gombapaprikás

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: