Paradicsomsaláta mozarellával

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 60 dkg mozarella
  • 1-1 csokor zsálya kakukkfű
  • és bazsalikom
  • 8 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 5 evőkanál balzsamecet
  • és őrölt fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és szeleteljük fel karikára. A mozzarellát csepegtessük le és vágjuk vékony karikákra. A zsályát, a kakukkfüvet és a bazsalikomot mossuk meg, töröljük szárazra. A leveleket szedjük le a szárakról. A paradicsom és a mozzarella karikákat tegyük egy nagy tálra váltogatva úgy, hogy félig fedjék egymást. Díszítsük az előkészített fűszerekkel. A balzsamecetet a sóval és a borssal keverjük el, majd apránként adjuk hozzá az olívaolajat. Az öntetet csepegtessük a paradicsomra és a mozzarellára.

Hasonló receptek

Sült sajtgolyók

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rakottas

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Három sajtos gnocchi

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: