Sajtos rakottas

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes színű paprika
  • 20 dkg csiperkegomba
  • fél ev?kanál ételízesít?
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 30 dkg csigatészta
  • 4 dl tejföl
  • 1 dkg vaj
  • friss rozmaring
  • fél kávéskanál ?rölt
  • fehér bors

Elkészítés:

A tésztát félpuhára kifőzzük, lecsepegtetjük. A gombát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. A paprikákat is megmossuk, magházukat eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra csíkozzuk. A fenti anyagokat egy keverőedénybe téve lazán átkeverjük az ételízesítővel, vágott friss rozmaringgal ízesített tejföllel. Kivajazott tűzálló edénybe halmozzuk, elterítjük egyenletesen. Tetejét reszelt sajttal hintjük meg és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Hasonló receptek

Csicsóka gomolyasajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sóskapuding (édes sóskafőzelék)

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Tejszínes-sajtos újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: