Diós és szezámmagos csirkemell
Hozzávalók:
- 8 csirkemell filé
- 10 dkg liszt
- 4 egész tojás
- 10 dkg
- szezámmag
- 15 dkg durvára tört dió
- olaj
- őrölt fehér bors
- só#A mártáshoz: 1 dl ketchup
- olaj
- szójaszósz.
Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.
Hasonló receptek
Csirkeméjjal töltött gomba
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Birsalmás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Vadrizses-gyümölcsös csirke
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes