Diós és szezámmagos csirkemell

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkemell filé
  • 10 dkg liszt
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg
  • szezámmag
  • 15 dkg durvára tört dió
  • olaj
  • őrölt fehér bors
  • só#A mártáshoz: 1 dl ketchup
  • olaj
  • szójaszósz.

Elkészítés:

A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.

Hasonló receptek

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes

Tejszínes csirke

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vadas házinyúl / Vadas marha

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: