Receptkereső

Csirkeméjjal töltött gomba

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 csirkemáj szív nélkül (azt levesbe főzöm)
  • 8 alma nagyságú gomba
  • 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1 kupica konyak
  • késhegynyi pástétomfűszer
  • só ízlés szerint.

Elkészítés:

Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a tojást habosra verem, összekeverem a konyakkal, a pástétomfűszerrel, a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, a tisztított, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt felével meg a nagyon apróra vágott (vagy ledarált) csirkemájjal, végül hozzáadom a gombák tisztított, apróra vágott szárát is. A jól megmosott, lecsöpögtetett gombakalapokat - üregükkel felfelé - sütőlemezre rakom egymás mellé és a közepükbe (jó vastagon) töltöm a májas tölteléket. Ami nem fér a gombába, abból kis golyókat formálok és melléteszem. A tetejüket meglocsolom a tejföllel, elosztom rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. Előmelegített, forró sütőben 20 percig sütöm, majd meghintem a maradék reszelt sajttal és csak addig pirítom, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálok mellé.

Új keresés

Válasszon diétát: