Birsalmás csirkemáj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkemáj
  • 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 teáskanál cukor
  • ízlés szerint só és törött fekete bors
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg.

Elkészítés:

A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután hozzáteszem a meghámozott, kicsumázott és vékony gerezdekre szeldelt birsalmát. Pirítom néhány percig, majd megsózom és fűszerezem. Ezután a birsalmát kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Helyére dobom az előzőleg lisztben megmártott csirkemájakat és erős tűzön, hirtelen mindkét oldalán lepirítom. A májhoz teszem a birsalmát, összeforralom és a birsalma savanyú ízét csöpp cukorral szelídítem. Párolt rizs illik mellé. Csak a tányéron sózom.

Hasonló receptek

Baromfifasírt

Húsétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós és szezámmagos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltelékes hús

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: