Mogyorós sajtgolyó

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg juhtúró
  • 3 evőkanálnyi sör
  • darált mogyoró
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek. A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.

Hasonló receptek

Sajtos puffancs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Göngyölt tojás

Előétel, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfelfújt

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: