Mogyorós sajtgolyó
Hozzávalók:
- 10 dkg márványsajt
- 10 dkg juhtúró
- 3 evőkanálnyi sör
- darált mogyoró
- őrölt fehérbors
- só
Elkészítés:
A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek. A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.
Hasonló receptek
Sajtos puffancs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtfelfújt
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes