Juhsajtos-olívás muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg kockákra vágott juhsajt (fetával vagy márványsajttal is finom)
- 10-15 fekete olajbogyó (apróra feldarabolva)
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütopor
- 1 teáskanál só
- 2 tojás
- 75 ml olívaolaj
- 150 ml tej
- vagy joghurt
- 1 teáskanál oregánó vagy provance-i fuszerkeverék
Elkészítés:
Egy edényben összekeverem a finomlisztet, a sót, a fűszerkeveréket, vagy az oreganót és a sütőport. Egy másik tálban jó habosra kikeverem a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tojásokat és a tejet vagy joghurtot. A két tál tartalmát összevegyítem, végül óvatosan belekeverem a kockákra vágott juhsajtot és az olívabogyót. A muffinsüto tepsi mélyedéseit félig megtöltöm a tésztával és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Hasonló receptek
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes-gombás penne
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes