Juhsajtos-olívás muffin

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg kockákra vágott juhsajt (fetával vagy márványsajttal is finom)
  • 10-15 fekete olajbogyó (apróra feldarabolva)
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütopor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 75 ml olívaolaj
  • 150 ml tej
  • vagy joghurt
  • 1 teáskanál oregánó vagy provance-i fuszerkeverék

Elkészítés:

Egy edényben összekeverem a finomlisztet, a sót, a fűszerkeveréket, vagy az oreganót és a sütőport. Egy másik tálban jó habosra kikeverem a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tojásokat és a tejet vagy joghurtot. A két tál tartalmát összevegyítem, végül óvatosan belekeverem a kockákra vágott juhsajtot és az olívabogyót. A muffinsüto tepsi mélyedéseit félig megtöltöm a tésztával és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.

Hasonló receptek

Tejszínes-gombás penne

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: