Juhsajtos-olívás muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg kockákra vágott juhsajt (fetával vagy márványsajttal is finom)
- 10-15 fekete olajbogyó (apróra feldarabolva)
- 25 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütopor
- 1 teáskanál só
- 2 tojás
- 75 ml olívaolaj
- 150 ml tej
- vagy joghurt
- 1 teáskanál oregánó vagy provance-i fuszerkeverék
Elkészítés:
Egy edényben összekeverem a finomlisztet, a sót, a fűszerkeveréket, vagy az oreganót és a sütőport. Egy másik tálban jó habosra kikeverem a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tojásokat és a tejet vagy joghurtot. A két tál tartalmát összevegyítem, végül óvatosan belekeverem a kockákra vágott juhsajtot és az olívabogyót. A muffinsüto tepsi mélyedéseit félig megtöltöm a tésztával és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Hasonló receptek
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Pizza tepsiben sütve (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykás lasagne
Tésztaféle, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes