Pulykás lasagne
Hozzávalók:
- olaj
- 45 dkg darált
- sovány pulykahús
- 2 üveg 70 dkg-os marinara tésztaszósz
- 1 csésze reszelt
- sovány mozzarella sajt
- 40 dkg zsírszegény ricotta túró
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1 tojás enyhén felverve
- 1/4 csésze friss petrezselyem
- apróra összevágva
- 12 főzés nélkül kész
- lasagna tésztalap
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 0C-ra. Egy 32x22x5 cm-es tepsit kiolajozunk.Egy nagy serpenyőben középerős lángon süssük barnára a pulykát.A felesleges zsírt öntsük le.Vegyük közepesre a lángot és adjuk hozzá a tészta-szószt. 5 percig főzzük.Egy közepes tálban összekeverjük a 10 dkg mozzarella sajtot, a ricottát, parmezán sajtot, tojást és petrezselymet.20 dkg tésztaszószt egyenletesen oszlassunk el a tepsi alján. A tésztalapokat egymás mellé helyezve tegyük a szószra úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.1/4 csésze sajt keveréket kenjük a tésztára.Ismételjük meg a tésztaszósz, lasagnalap, sajt keverék réteget még kétszer.A tetejére a megmaradt 3 tésztalap és 1 csésze tésztaszósz kerüljön. Takarjuk le fóliával és 25 percig süssük. Vegyük le a fóliát és a tetejére szórjuk meg a kimaradt mozzarella sajttal, majd süssük további 25 percig, hogy a sajt aranybarnára süljön.
Hasonló receptek
Reform gyümölcskenyér
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Cukormentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Sajtos keksz
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes